Recept na Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni
Recept na Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni je zařazen v kategorii dietní recepty - redukční.
K přípravě Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Suroviny (pro 1 porci): 500 g okrájené kedlubny 1 čajová lžička rostlinného oleje (řepkový, olivový) 1 menší cibule 1 rovná polévková lžíce hladké mouky (8 g) voda nebo vývar na podlévání kmín, sůl ocet a cukr pro závěrečné dochucení 150 g libového hovězího masa (plec).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni
Recept na Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni: Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci, okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín. Dusíme až do změknutí, průběžně podléváme vodou nebo vývarem z hovězího masa. Před koncem vaření okyselíme a mírně dosladíme jako tradiční zelí, podáváme s vařeným hovězím masem. V udržovacím režimu můžeme podávat s vařeným bramborem.
Poznámka k receptu na Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni: Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim. Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy): 1579 kJ Bílkoviny: 27 g Sacharidy: 28 g Tuky: 15 g Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® - http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Institut kompliment
- Datum vložení: 02.12.2009
- Počet porcí: 1 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - Redukční
- Suroviny: Suroviny (pro 1 porci): 500 g okrájené kedlubny 1 čajová lžička rostlinného oleje (řepkový, olivový) 1 menší cibule 1 rovná polévková lžíce hladké mouky (8 g) voda nebo vývar na podlévání kmín, sůl ocet a cukr pro závěrečné dochucení 150 g libového hovězího masa (plec)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni
|
|